RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Стало відомо про видворення з Польщі вченого, який працював на спецслужби Путіна

Російський вчений Дмитро К. видворений з Польщі співробітниками Агентства внутрішньої безпеки за роботу на російські спецслужби.

Про це повідомляє TVP.info.

За попередньою інформацією, російський вчений читав лекції на кафедрі історії новітнього мистецтва в Гуманітарній Академії в Пултуську.

Польські спецслужби вважають росіянина причетним до ведення гібридної війни проти Польщі. На їхню думку, зазначений громадянин використовував як прикриття роботу в Російському інституті стратегічних досліджень, а насправді займався вербуванням вчених.

"Він представлявся науковим співробітником, завдяки чому отримав зв'язки в колах науковців і журналістів. Він пропонував їм наукове співробітництво і публікації в різних російських інститутах, поїздки та наукові конференції, а також консультував їх з приводу формулювань заяв, які вигідні Росії", - сказано в повідомленні спецслужби.

Також повідомляється, що росіянин доклав зусиль до зміцнення напруженості у відносинах між Україною і Польщею. Він був організатором групи активістів, які протестували проти знесення радянських пам'ятників у Польщі.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ затримала військовослужбовця Нацгвардії, яка шпигувала на замовлення Росії.