RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

137 команд з 27 країн світу: з'явилися подробиці тріумфу українського спецназу на змаганнях в Британії

Військовослужбовці 3-го окремого полку спеціального призначення (Кропивницький) розповіли подробиці міжнародних змаганнях Cambrian Patrol, на яких вони завоювали срібні медалі. У престижному змаганні брали участь 137 команд з 27 країн світу.

Про це повідомляється на сторінці спецпідрозділу в Facebook.

"Ми прибули у Белфаст і нас відвезли до 160-ї навчальної бригади, де ми тиждень проходили підготовку, а 19 жовтня вийшли на 48-годинне змагання. Перша фаза була вступна: перевіряли наші лідерські якості, навігаційну підготовку. Друга фаза була активна: тактична робота в дії, штурм будівель, евакуація поранених, розмінування. Частина команд зійшли з маршруту в процесі. Всього за 48 годин ми пройшли орієнтовно 80 кілометрів у повній екіпіровці – з 45 кілограмовими рюкзаками. Змагання проходили на полігоні в Уельсі. В результаті ми набрали 76 очок – це було найбільшу кількість балів серед команд-учасників. Далі був брифінг – розбір польотів, де ми пояснювали свої дії", - сказав керівник української команди з позивним "Алекс".

За словами українських спецназівців, невеликим незручністю було те, що з команди англійську мову знало тільки двоє людей.

"Завдання було провести патруль, перейти на територію противника і вести роботу вже на ворожій території. Щоб перетнути кордон потрібно було подолати гору вистою 800 метрів над рівнем моря вночі. Треба було переходити річку вбрід. Що стосується навігації, то карти не такі інформативні як наші", - каже учасник команди з позивним "Пульс".

Солдати кажуть, що місцевість для них була незвичайна, оскільки готувалися до змагань в основному на рівнинах.

"Маршрути надзвичайно екстремальні. Нічого не видно, постійно йде дощ, болото по коліно, камені і обвали, гірські річки та водоспади. Надзвичайно важко. Складні були і завдання. З урахуванням Женевської конвенції, з наданням медичної допомоги, роботою з полоненими", - зазначив спецназівець "Ранін".

Протягом двох діб спецназівці фактично не спали й не їли, долаючи маршрут. Кажуть, в такій ситуації дуже виручало сало.

Золоті медалі отримали британські військовослужбовці, хоча очок вони набрали менше наших – 74,5. Чому українцям дісталося друге місце – не пояснили. Спецназівці припускають, що на це могли вплинути результати брифінгу.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися фото навчань українського спецназу під Одесою.