RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Влада Іспанії натякнула Каталонії про готовність йти на поступки

Глава Міністерства закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс не виключає, що після переговорів Каталонія може добитися розширення автономії і таким чином отримати більше влади.

Про це повідомляє DW.

"Я виключаю незалежність, але необов'язково - розширення автономії, нехай навіть це сьогодні і один з регіонів з найбільшими повноваженнями і можливостями не тільки в Іспанії, але і у всьому світі", - говорить Дастіс.

Глава дипломатичного відомства також не виключає, що відправлений у відставку глава Каталонії Карлес Пучдемон зможе брати участь у виборах до регіонального парламенту в грудні, якщо не буде арештований на той час.

"Неважливо, що він говорить, федеральний уряд зараз керує Каталонією, хоча ми ясно вирішили, що не збираємося залишатися там надовго", - також заявляє міністр.

Нагадаємо, 27 жовтня регіональний парламент Каталонії проголосував за резолюцію про проголошення незалежності автономного регіону від Іспанії.

Після цього Сенат Іспанії ввів пряме управління Мадрида над Каталонією.

Про ситуацію в Каталонії і перспективи її розвитку читайте в інтерв'ю кандидата історичних наук Богдана Чума "Апострофу" Незалежність Каталонії: відповіді на всі найважливіші питання.