RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Мета пропаганди Кремля: у ЄС стурбовані можливим втручанням РФ у вибори в Європарламент

Євродепутати висловлюють стурбованість з приводу можливого втручання Росії у вибори в Європейський парламент, які відбудуться в 2019 році.

Про це пише EUobserver.

"У наступному році громадяни Європи обиратимуть новий Європейський парламент. Це викликає незручне запитання: скільки місць займе Росія?". – запитує євродепутат від Данії Йеппе Кофод під час дебатів у Європарламенті 17 січня.

"Давайте не будемо себе обманювати, втручання Росії у демократичні вибори не є винятком, воно стає нормою", - додав він.

У свою чергу, європейський комісар з питань безпеки Джуліан Кінг звернув увагу на високу організованість дій РФ щодо поширення неправдивих повідомлень.

"Прокремлівська кампанія з дезінформації - це організована стратегія - поширення однакових дезінформативних історій на максимально можливій кількості мов, через максимально можливе число каналів, з максимально можливо частотою", - сказав Кінг.

Він звернув увагу, що оперативна робоча група зі стратегічних комунікацій (East StratCom Task Force) за останні два роки виявила понад 3500 прикладів прокремлівських фейкових повідомлень.

Персонал StratCom становить 22 людини, бюджет – 1,1 млн євро в рік. Іспанська євродепутат Естебан Гонзалез Понс заявив, що РФ витрачає на свої державні ЗМІ не менше 1 млрд євро в рік.

У свою чергу, представник євроскептичної Партї незалежності Сполученого Королівства (Ukip) Девід Коберн заявив, що РФ захищає свободу слова, оскільки прокремлівський телеканал RT надає площадку його політичній силі, яка не могла отримати цього від BBC.

Як повідомляв "Апостроф", в Європарламенті закликали ввести нові санкції проти Росії за дії хакерів.