RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Дуда зробив нову жорстку заяву з приводу скандального антибандерівського закону Польщі

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що ніхто не може вплинути на польське законодавство, однак визнав, що закон про Інститут національної пам'яті був прийнятий невчасно.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Неправильно, що поправка до закону про Інститут національної пам'яті була прийнята напередодні Дня пам'яті жертв Голокосту і під час виборчої кампанії в Ізраїлі", - зауважив Дуда.

На думку президента, законодавство Польщі є її особистою справою і "ніхто не буде диктувати нам що робити".

"Ми вимагаємо поваги до історичної правди, включаючи правильну термінологію. Я не дозволю очорнити добре ім'я Польщі", - сказав Дуда.

Крім того, він спростував інформацію про те, що США заморозили всі зустрічі з польським керівництвом через скандальний закон.

"Було б дивно, якби наші відносини з США погіршилися всього лише через один закон", - говорить президент Польщі.

Нагадаємо, що в новому законі передбачаються покарання за висловлювання ідей про причетність польського народу чи держави до злочинів нацистської Німеччини, а також про їх співучасть в цих злочинах чи інших злочинах проти світу і людства. Також заборонено заперечувати злочини українських націоналістів. За все це передбачено до трьох років в'язниці.

Детальніше про польський закон про Інститут національної пам'яті читайте в матеріалі "Апострофа": Боротьба з "бандерівською ідеологією": у Польщі розповіли, як насправді ставляться до цього