RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Британія сильно відповіла Росії в Радбезі ООН у справі Скрипаля

Постпред Великобританії при ООН Карен Пірс, коментуючи участь Росії в розслідуванні Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії , порівняла Росію з професором Моріарті, негативним персонажем творів про Шерлока Холмса.

Про це повідомляє Іnterfax.

"Дозволити російським вченим брати участь в розслідуванні, коли вони (мається на увазі російська влада, - прим."Апострофа ") є найбільш ймовірними винуватцями злочину в Солсбері, це як якби Скотленд-Ярд запросив професора Моріарті", - сказала Пірс.

Крім того, постпред не забула пояснити значення словосполучення "цілком можливо", що застосовується британською владою в контексті звинувачень на адресу РФ в зв'язку з отруєнням Скрипаля. За її словами, ця фраза використовується владою Британії виключно через особливості британської системи. Остаточну крапку в цьому питанні поставить суд.

Варто сказати, що Росія постійно дорікає Британії в необгрунтованості звинувачень в зв'язку з отруєнням Скрипаля та використанням цього "досить імовірно" без належних доказів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше британська поліція опублікувала першу заяву дочки Скрипаля, Юлії Скрипаль, яку отруїли разом з її батьком, імовірно, російські спецслужби.