RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Новий скандал у Великій Британії: міністр МВС пішла у відставку

Міністр внутрішніх справ Великобританії Ембер Радд попросила про відставку в зв'язку зі скандалом за участю мігрантів.

Про це повідомляє Sky News.

Як передає видання, глава МВС здзвонилася з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей в неділю ввечері, 29 квітня, щоб повідомити про своє рішення.

Уточнюється, що причиною відходу міністра з посади міг стати скандал навколо так званого покоління Windrush - мігрантів з країн Африки та з Карибських островів. Після Другої світової війни їх запрошували до Великобританії, щоб компенсувати нестачу робочої сили.

З цього приводу минулого тижня в місцевих ЗМІ з'явилася інформація, що МВС встановлювало цільові показники депортації мігрантів, ймовірно, розглядаючи їх як нелегалів. До останнього Радд заперечувала цей факт, але потім заявляла, що нічого не знала про подібні нормативи.

При цьому, Мей встала на сторону міністра. У той же час в неділю, 29 квітня, The Guardian опублікувала лист Радд до Мей. У ньому говориться, що насправді обидва політики знали про існування цільових показників по депортації мігрантів.

Як повідомляв "Апостроф", це не перший скандал у Великій Британії. Раніше Міжнародний параолімпійський комітет почав розслідування відносно британських спортсменів, які нібито перебільшували свою інвалідність, щоб змагатися з більш слабкими суперниками.