RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Євросоюзі після опитування визначилися з переходом на зимовий час

У Європейському союзі провели найбільше в історії онлайн-опитування жителів з приводу скасування переведення годинників на літній і зимовий час.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

В опитуванні взяли участь близько 4,6 мільйонів чоловік. Більше 80% респондентів підтримали скасування переведення годинників.

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що він буде наполягати на скасуванні переходу на літній/зимовий час і Єврокомісія "прийме рішення з цього питання сьогодні".

"Ми провели опитування, мільйони відповіли і вірять, що в майбутньому літній час має бути круглий рік, і це станеться. Люди цього хочуть, ми це зробимо", - сказав Юнкер.

Втім, втілити це рішення в життя швидко не вдасться. Європейської комісії необхідно буде узгодити це рішення, і висунути проект документа про скасування літнього часу. Європарламент і 28 країн-членів блоку також повинні затвердити документ.

У лютому в Європарламенті закликали переглянути процедуру зміни часу, заявивши, що вона може мати "негативні наслідки на здоров'я людини". Багато громадян ЄС скаржаться на те, що через переведення стрілок годинника у них порушений біоритм, виникають труднощі зі сном, роздратування і знижується концентрація.

Нагадаємо, Україна традиційно перейшла на літній час в ніч на 25 березня.