RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Отруєння Скрипалів: в Британії заявили про вину Путіна, Кремль огризнувся

За отруєння в Солсбері колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії вся відповідальність лежить на президенті Росії Володимирі Путіні.

Про це в ефірі Sky News заявив міністр з питань безпеки Великобританії Бен Уоллес.

"Прямо чи опосередковано Путін несе велику відповідальність. Глава держави завжди несе відповідальність за дії спецслужб", - сказав Уоллес.

У свою чергу в Москві заперечують причетність до отруєння Скрипалів офіційних російських осіб.

"Ми неодноразово заявляли і можемо підтвердити офіційно ще раз: Росія не мала і не має нічого спільного з подіями в Солсбері, Росія жодним чином не причетна", - сказав журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи інформацію, озвучену Лондоном.

За його словами, "ні вище керівництво Росії, ні керівництво рангом нижче і ніякі офіційні представники країни не мали і не мають нічого спільного з подіями в Солсбері, про це не може йти й мови". Тому будь-які припущення з цього приводу або звинувачення є неприпустимими.

Як повідомляв "Апостроф", звинувачення у справі про отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії пред'явлені громадянам Росії Олександру Петрову і Руслану Бошірову.