RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Загострення на Балканах: війська Путіна проведуть навчання в Сербії

На початку жовтня російські та сербські військові льотчики проведуть спільні навчання на території Сербії, на тлі конфлікту навколо Косово, який нещодавно знов загострився.

Про це повідомили в прес-службі Міноборони Росії, передають російські ЗМІ.

Льотчики повітряно-космічних сил Росії і військ протиповітряної оборони Сербії проведуть спільне льотно-тактичне навчання "БАРС-2018" на території Сербії. У навчаннях буде задіяно російські винищувачі Міг-29 і вертольоти Мі-8.

"Всього буде задіяно до 10 одиниць авіаційної техніки військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони Сербії", - повідомили у відомстві.

Навчання триватимуть з 1 по 5 жовтня. Під час маневрів льотчики виконають перехоплення повітряних цілей, відпрацюють елементи повітряного бою, фігури складного і вищого пілотажу, тактичного удару по наземних цілях, а також завдання десантування та пошуково-рятувального забезпечення, зазначили у відомстві.

Відзначимо, що не так давно сербський президент привів армію в бойову готовність. Белград вже попередив міжнародне співтовариство, що не потерпить агресії проти сербів. У Брюсселі у відповідь закликали сторони до стриманості.

На початку серпня Сербія і Косово звинуватили один одного в зазіханнях на північні регіони. У Белграді застерігали, що сили безпеки Косово за підтримки США планують таємне вторгнення на непідконтрольну їм північ Косово, де проживає значна частина сербів. У Приштині вважають, що Сербія планує в односторонньому порядку проголосити сербської автономії на півночі Косово.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", посол Росії в Сербії Олександр Чепурін заявив, що територія Косово повинна перейти Белграду, і привів як приклад окупацію Криму.