RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Трамп залишив ЄС без захисту від ракет Путіна: розкрито загрозу

Після виходу США з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, Європейський Союз залишився беззахисним перед ракетами Росії.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив старший науковий співробітник берлінського офісу Європейської ради з міжнародних відносин (ECFR) Густав Грессель.

"Було очевидно, що ДРСМД прийде кінець - через порушення з боку Росії. Проблема в тому, що немає ракет, які можна розгорнути у відповідь, і Трамп не зацікавлений у європейській безпеці. Тобто американці не хочуть і не мають, що дати ЄС. А європейці не знають, що робити в цій ситуації", - розповів Грессель.

При цьому він зазначає, що президент Росії Володимир Путін, погрожуючи світу ракетами, "просто підсилює страх", в той час як на Заході немає розуміння того, як відповідати главі Кремля.

"Немає спільної позиції і жодного уявлення, що робити. Думаю, не буде суттєвого рішення з цього приводу, поки Трамп не піде з посади", - вважає експерт.

Він зазначає, що в ситуації, що склалася, Франція не готова протистояти Кремлю, а "німці вибрали варіант "здатися", при цьому інші країни ЄС "не мають грошей або впливу".

"Поляки думають, що Трамп їм допоможе, і це ілюзія. Однак вони щасливі жити в своєму уявному світі. З іншими так само. Ніякої європейського відповіді найближчим часом не буде", - резюмував він.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Путін своїми ракетами просто підсилює страх, а Трамп не зацікавлений в безпеці Європи - німецький експерт.