RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал в Чехії через росіян і Крим: Конституційний суд прийняв рішення

Конституційний суд Чехії виніс вердикт щодо дій керівництва готелю Brioni в Остраві, де росіянам відмовляли в поселенні без письмової заяви із засудженням анексії Криму.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Суд прийняв рішення, що ніяких ознак правопорушення в діях керівництва готелю немає. Також в колегії суддів відзначили, що не бачать в такого роду проханнях до клієнтів і ознак дискримінації та утисків прав. Обвинувачення не змогло довести суду, що відмова в поселенні мала ознаки ненависті або приниження гідності.

У рішенні зазначається, що поведінку керівництва готелю можна описати як "емоційний вираз політичної позиції" на однозначне порушення міжнародного права (анексію Криму). Судді наголосили, що така позиція повністю збігається з зовнішньою політикою Чехії.

"Підприємець не зобов'язаний бути політично нейтральним і при здійсненні підприємницької діяльності, йому не можна заборонити висловлювати свою позицію, якщо це робиться коректним чином ... Кожен клієнт міг заздалегідь зважити, використовувати такі послуги чи ні. До того ж мова йшла про готелі в центрі Острави, де є десятки інших готелів, так що клієнтам не було проблем знайти альтернативу", - зазначив суддя-доповідач у справі Войтех Шімічек.

В рамках вердикту був скасований і накладений раніше на фірму-власницю готелю штраф.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували інфографіку, яка ілюструє тези російської пропаганди з питання анексії Криму починаючи з 2014 року.