RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Новим прем'єром Великобританії став прихильник Brexit

Новим прем'єр-міністром Великобританії стане Борис Джонсон - прихильник виходу королівства з Євросоюзу.

Про це повідомляє BBC.

Борис Джонсон став переможцем виборів лідера Консервативної партії Великобританії. На них визначалося, хто буде новим прем'єром Великобританії. Чинного главу уряду Терезу Мей на цій посаді він замінить вже в середу.

У голосуванні за нового лідера взяли участь 87% з 160 тис. Членів Консервативної партії. За Бориса Джонсона віддали свої голоси 92 тис. Чоловік, його конкурент - міністр закордонних справ Джеремі Гант - отримав майже 47 тис. Голосів.

У 2016 році під час підготовки і проведення референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу Борис Джонсон був активним прихильником і пропагандистом Brexit. Після проведення референдуму на якому перемогли євроскептики, вважалося що Джонсон висуне свою кандидатуру на пост глави Консервативної партії і прем'єр-міністра Великобританії. Але 30 червня 2016 року, після того як його найближчий сподвижник по кампанії за Brexit міністр юстиції Майкл Гоув сам висунув свою кандидатуру на пост глави Консервативної партії, Борис Джонсон не став балотуватися на пост глави уряду.

13 липня 2016 року призначений міністром закордонних справ в новому кабінеті Терези Мей. Подав у відставку з поста міністра 9 липня 2018 року через розбіжності з процедурою виходу Великобританії з ЄС.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вже екс-глава уряду Тереза Мей офіційно залишила посаду лідера Консервативної партії.