RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Німеччину викрили в "підіграванні" Росії з "Північним потоком-2": подробиці

У Німеччині коаліція в парламенті розробила законопроект, який дасть додатковий захист російському газопроводу в обхід України "Північний потік-2".

Як повідомляє "Апостроф", про це пише німецьке видання Bild.

Німецький проект дасть юридичні гарантії запуску газопроводу, незважаючи на посилені правила нової газової директиви Євросоюзу.

Згідно газовій директиві ЄС, газопроводи третіх країн повинні отримати незалежного оператора, який буде займатися поставками газу. Таким чином "Газпром" не зможе володіти газопроводом і поставляти газ одночасно. Однак директива не діє на газопроводи, які були побудовані до 23 травня 2019 року.

В уряді Німеччини в той же час директиву розглядали без поправки за датою - саме на цьому базується законопроект двох провідних німецьких партій. Там передбачено, що директива не працюватиме для газопроводів з "існуючими інвестиціями", і "Північний потік-2" може розраховувати на виключення з-під дії права ЄС.

Німецькі журналісти вказали, що такий проект можуть негативно сприйняти в Єврокомісії і Німеччину очікують певні заходи від Брюсселя.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерти пояснили рішення уряду Данії "дати добро" на будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".