RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Італії через коронавірус почалися бунти: є перші жертви, відео

Жорсткі обмежувальні заходи, які введені в Італії, щоб зупинити подальше поширення коронавируса Covid-19, стали причиною бунтів у в'язницях. Під час заворушень загинуло вже кілька людей.

Про це повідомляє італійське видання Corriere Della Sera.

Італійські в'язні почали висловлювати своє невдоволення в неділю, 8 березня, коли їм повідомили про заборону на відвідування рідними і близькими. Як повідомив глава пенітенціарної служби Італії Франческо Базентіні, бунти почалися в Салерно на півдні країни, після чого їх підтримали ув'язнені в Модені, Неаполі, Фрозіноне, Павії і Фоджі.


У в'язниці міста Модена було здійснено підпал і спробу втечі, в якій брало участь близько 60 осіб. Ув'язнені захопили будівлю в'язниці, в лазареті знайшлися метадон та інші наркотики, які негайно були вжиті.

Коли силовики увійшли до в'язниці, близько двадцяти ув'язнених перебували в стані сильного наркотичного сп'яніння. Двоє з них померли від передозування, ще один - загинув, надихавшись димом. Пізніше в цій в'язниці трапилося ще три смерті ув'язнених, їх причина поки невідома.


Крім того, під час бунту постраждали троє співробітників в'язниці і семеро медиків.

Ситуацію вдалося взяти під контроль до вечора неділі.

Як повідомляв "Апостроф", лідером за смертністю через COVID-19 стала Італія. Там захворіли 7 375 осіб, з них 366 загинули.