RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Польща ввела "драконівські" заходи для боротьби з коронавірусом

У Польщі ввели додаткові обмеження в зв'язку з пандемією коронавірусу, вони триватимуть до 11 квітня.

Про це повідомляє Polskie Radio.

Коронавірус вбив понад 16 тис. осіб: що відбувається зараз в світі і Україні (оновлюється)

"Вводяться обмеження в пересуванні. І перед нами - складна фаза. Тому що ці обмеження стосуються кожного з нас, нашого повсякденного життя", - повідомив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький.

Міністр охорони здоров'я Лукаш Шумовський уточнив: "З сьогоднішнього дня не можна виходити з дому, за винятком невідкладних потреб, таких як робота, похід в аптеку, до лікаря або в магазин".

Не заборонені індивідуальні вигули собак, прогулянки для здоров'я. Але заборонені масові скупчення людей, в т.ч. дітей на ігрових майданчиках, пікніки і т.д. Будь-які публічні збори, тобто збори більше двох осіб, заборонені. Обмеження на зібрання більше двох осіб не поширюються на сім'ї. Не більше п'яти віруючих зможуть бути присутніми на месах (не рахуючи священиків). Обмеження не стосуються волонтерів, які допомагають, наприклад, літнім людям.

Кількість пасажирів у громадському транспорті також обмежена: в салоні зможе знаходитися не більше людей, ніж половина всіх місць для сидіння.

Кожен, хто повертається з-за кордону, повинен пройти двотижневий карантин. Це не відноситься до осіб, які подорожують у зв'язку з роботою.

За порушення обмежень будуть накладатися штрафи до 5000 злотих (близько 1090 євро).

За даними на 17.00 24 березня в Польщі зафіксовано майже 800 випадків коронавірусу, 9 людей померли.

Як повідомляв "Апостроф" в Польщі наклав на себе руки професор, консультант гінекології та акушерства Войцех Рокита. Відомо, що він був заражений коронавірусів.8