RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В ЄС поставили крапку в "покаранні" Росії за Крим: що буде з санкціями

У четвер, 18 червня, Рада Європи продовжила санкції проти Росії за анексію Криму ще на один рік, незважаючи на всі спроби РФ домогтися скасування санкцій через коронавірус.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter.

"Рада ЄС продовжила до червня 2021 санкції проти РФ за незаконну окупацію Криму. Вдячний за це рішення. Треба підвищувати тиск за порушення прав людини, "паспортизацію", запуск залізничного сполучення через Керченську протоку, незаконні голосування в Криму", - написав він.

Нагадаємо, 10 червня посли країн, що входять до складу членів Євросоюзу прийняли рішення продовжити санкції проти Росії за анексію Криму, але рішення ще повинне було бути затверджене Радою ЄС, що, власне і сталося в четвер, 17 червня. Однак, рішення вступить в законну силу після того, як буде опубліковано в Офіційному журналі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Україна не пропустила в ООН резолюцію Росії, якій та хотіла домогтися ослаблення санкцій на тлі пандемії коронавірусу.

Також в кінці березня президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп продовжив на рік дію санкцій проти Росії через кібератаки проти США.