RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У Польщі виявили скриню зі скарбами: фото знахідки

На півдні Польщі команда з Історико-дослідницької асоціації міста Новий Сонч виявила схованку в замку XIV століття в якому знаходилася скриня зі срібними предметами.

Про це повідомляє "The First News".

Знайти схованку дослідникам допоміг металошукач, який спрацював біля вежі замку. Після незначних розкопок було знайдено майже цілком зотлілу скриню. Зверху в ній лежали якісь документи, ймовірно, квитанції і пропуска. А під ними перебувало 103 різних срібних предмета, які дуже добре збереглися.

В основному, це посуд - келихи, чаші, столові прилади і інші предмети для сервірування столу, а також свічники. Вироби становлять велику не тільки історичну, а й матеріальну цінність. Всі вони датуються кінцем XIX - початком XX століть. Стиль їхнього виконання вказує на єврейське церемоніальне мистецтво.

Місцевий археолог Бартломей Урбанський вважає, що ці предмети могли використовуватися для проведення ритуалів. На його думку, тайник міг бути обладнаний в роки Другої світової війни.

Знайдені скарби будуть передані до місцевого музею. Їх планують очистити, реконструювати і каталогізувати, після чого ці предмети стануть частиною музейної експозиції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США знайшли скарб вартістю мільйон доларів, який сховав у Скелястих горах (національний парк Йеллоустоун, США) колекціонер Форрест Фенн і зашифрував місце скарбу в віршах-підказках.