RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Євросоюз знову продовжив санкції проти Росії

Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії на 6 місяців - до 31 січня 2021 року.

Як повідомляє "Апостроф", про це повідомила прес-служба Ради ЄС.

"Сьогодні Рада ЄС ухвалила рішення продовжити санкції щодо окремих секторів економіки Російської Федерації ще на шість місяців, до 31 січня 2021 року", - наголошується в повідомленні.

19 червня стало відомо про те, що лідери країн Євросоюзу схвалили продовження економічних санкцій проти Росії.

Ці санкції були введені у відповідь на окупацію Росією українського Криму та агресію на Донбасі.

"Це рішення слідує за останньою оцінкою стану виконання Мінських угод, яка була дана на відеоконференції лідерів Європейської Ради, що відбулася 19 червня 2020 року. З огляду на те, що повна реалізація Мінських угод ще не досягнута, лідери ЄС ухвалили політичне рішення про продовження економічних санкцій проти Росії ", - йдеться у повідомленні.

В ЄС нагадали, що ці обмежувальні заходи були спочатку введені в 2014 році з урахуванням дестабілізуючих дій Росії проти України та спрямовані на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори, а також на сферу товарів подвійного призначення.

Санкції обмежують доступ до первинних та вторинних ринків капіталу ЄС для деяких російських банків та компаній, і забороняють форми фінансової допомоги та посередництва щодо російських фінансових інститутів.

Ці заходи також забороняють прямий або непрямий імпорт, експорт або передачу військової техніки та встановлюють заборону на товари подвійного призначення, які можуть використовуватися у військових цілях або використовуватися військовими кінцевими користувачами в Росії.

Санкції обмежують доступ Росії до деяких чутливих технологій, які можуть бути використані в російському енергетичному секторі, наприклад, при видобутку та розвідці нафти.

Як повідомляв "Апостроф", 18 червня Рада Європи продовжила санкції проти Росії за анексію Криму ще на один рік, незважаючи на всі спроби РФ домогтися скасування санкцій через коронавірус.

Раніше в ООН не була прийнята запропонована Росією резолюція, якою РФ хотіла домогтися послаблення санкцій на тлі пандемії коронавірусу.