RU  UA

Італію і Ізраїль охопили масові протести: поліція застосувала сльозогінний газ

Італійські міста охопили масові протести у зв’язку з новими карантинними обмеженнями. Крім того, масштабні мітинги проти посилення протиепідемічних заходів пройшли в Ізраїлі, де через коронавірус ввели тотальний карантин.

Подробиці – у дайджесті Апостроф News о 12:00.

Неаполь, Італія: У Неаполі протест проти посилення карантину переріс у сутички з поліцією. Люди палили сміттєві баки, кидали у поліцейських димові шашки, пляшки і піротехніку. У свою чергу правоохоронці розганяли людей сльозогінним газом. Двох мітингувальників поліцейські затримали. Це перші подібні протести у місті за останні вісім місяців.

Рим, Італія: Протести проти жорсткого карантину пройшли й у столиці Італії - Римі. На вулиці міста вийшли кілька тисяч мітингувальників. Люди запускали феєрверки та сигнальні ракети, а також палили сміттєві баки. Внаслідок сутичок поранені двоє поліцейських. Внаслідок протесту десятьох людей затримали.

Відсьогодні по усій Італії діє комендантська година, зачиняються кінотеатри, театри, спортзали та басейни. Ресторани та бари продовжать роботу, але працюватимуть лише до шостої вечора.

Ізраїль: Протестували проти жорсткого карантину і в Ізраїлі. Десятки тисяч людей вийшли на вулиці проти політики прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньяху. Громадяни не задоволені рішенням влади ввести жорсткий карантин. Люди кажуть, що такі обмеження негативно вплинули на роботу малого і середнього бізнесу. За даними тамтешньої поліції, лише у Тель-Авіві затримали шестеро людей.