RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У Німеччині перше щеплення від COVID-19 зробили 101-річній бабусі: фото

У суботу, 26 грудня, коли вакцину від коронавірусу доставили в усі країни ЄС, в Німеччині провели перші щеплення в будинку для людей похилого віку міста Хальберштадт федеральної землі Саксонія-Анхальт.

Про це повідомляє німецьке видання Bild.

Першою мешканкою Німеччини, що отримала щеплення від коронавірусу, стала 101-річна Едіт Квойцалла, яка народилася, коли в Європі лютував вірус "іспанського грипу". Першу з двох ін'єкцій вакцини Comirnaty (офіційна назва препарату від консорціуму BioNTech / Pfizer) вона перенесла стійко.

За повідомленням видання, цього ж дня вакцинувалися 49 з 50 постояльців будинку для людей похилого віку, а також 10 співробітників установи, разом з його директором. Другу дозу вакцини, необхідну для імунізації, вони отримають 15 січня 2021 року.

Нагадаємо, що масова вакцинація в країнах Європейського союзу почнеться в неділю, 27 грудня. Раніше стало відомо, що в Угорщині почали робити щеплення на день раніше, ніж в інших країнах ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", новий штам коронавірусу, який зафіксовано у Великій Британії, було виявлено в ще двох країнах Європи - в Іспанії і Швеції.