RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

Що їли перед виверженням Везувію в Помпеях: нове відкриття археологів, фото

Під час археологічних розкопок у давньоримському місті Помпеї, яке було зруйноване в 79 році н.е. виверженням вулкану Везувій, вчені виявили торгове місце, де збереглися залишки їжі. Раніше вченим не вдавалося ідентифікувати харчі, які тут продавали.

Про це повідомив директор археологічного парку "Помпеї" Массімо Озанна в ефірі телеканалу Rainews24.

За всю історію розкопок в місті знайшли близько 80 таких закладів. Однак, виявлений "кіоск" з вуличною їжею особливий, тому що вченим вдалося відновити їжу, яку там продавали. Крім того, на прилавку збереглися чудово збережені фрески, за якими також можна здогадатися, яку їжу тут пропонували відвідувачам.

За словами Массімо Озані, нова знахідка дозволяє дізнатися, якій їжі віддавали перевагу стародавні римляни. Виявилося, що в рибні страви місцеві кухарі часто додавали різні види м'яса.

"Потрібно розуміти, що такі заклади відвідували в основному прості люди, а не знать, якій до столу подавалися складні страви", - зауважив при цьому він.

Зоологи, які задіяні на розкопках, ідентифікували тушки качок, кістки свиней, овець і кіз, а також птахів і равликів. Біоматеріал добре зберігся під товстим шаром лави.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ізраїльські археологи точно відтворили покриття підлоги стародавнього храму в Єрусалимі, за яким понад 2 тисяч років тому ходив Ісус Христос.