RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Перша німецька компанія вийшла з проекту "Північний потік-2"

В Німеччині через санкції США від участі в будівництві газопроводу "Північний потік-2" відмовився концерн Bilfinger. Це перша німецька компанія, яка вийшла з проекту.

Про це повідомляє видання Bild з посиланням на листи компанії уряду США, в яких вона повідомила, що буде дотримуватися положень "Закону про захист європейської енергетичної безпеки".

Причиною виходу концерну Bilfinger з проекту "Північний потік - 2" є побоювання потрапляння під санкції США, які можуть бути застосовані проти концерну з початку лютого.

Концерн Bilfinger SE спеціалізується на цивільному та промисловому будівництві, проектуванні та наданні будівельних послуг. Компанія підписала кілька контрактів "на розробку, поставку та введення в експлуатацію автоматизованих систем управління і систем безпеки при експлуатації трубопроводу" загальною вартістю 15 млн євро.

Додамо, що від участі в проекті раніше відмовилися норвезька компанія DNV GL і датська Ramboll. ЗМІ також повідомляли про бажання швейцарської страхової компанії Zurich Insurance також вийти з проекту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський "Газпром" визнав, що через політичний тиск проект газопроводу "Північний потік-2" може бути припинений або повністю скасований.