RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ЄС вводить сертифікат вакцинації від Covid-19: названо термін

На саміті глав держав Європейського Союзу прийняли рішення щодо необхідності введення цифрових паспортів вакцинації, але поки не визначилися, чи буде достатньо цього документа для безперешкодних поїздок між країнами.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на виступ канцлера Німеччини Ангели Меркель за підсумками саміту.

Головними лобістами введення сертифікатів були країни півдня Європи, зокрема Іспанія, де вважають, що зняття обмежень на поїздки для тих, хто був вакцинований, допоможе врятувати літній туристичний сезон. Через складну ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції, багато європейських країн, зокрема Німеччина, відновили прикордонний контроль з іншими країнами-членами ЄС - перетин кордону можливий тільки при наявності негативного тесту на коронавірус і з поважних причин.

За словами Ангели Меркель, технічну підготовку для видачі сертифікатів про вакцинацію можна провести протягом трьох місяців - до початку літнього сезону. Але чи буде достатньо тільки цього документа для поїздок між країнами, спільного рішення лідерів ЄС поки немає.

Також учасники саміту домовилися до літа прискорити темпи вакцинації, яка в ЄС проходить повільніше, ніж у Великобританії, США і Ізраїлі. При цьому Меркель підкреслила, що робити щеплення від COVID-19, ймовірно, доведеться щороку через появу нових штамів коронавірусу.

Умови обмежень у зв'язку з епідемією коронавірусу в ЄС тривають майже рік, перші карантинні заходи в більшості країн почали вводити в березні 2020 року.

Як повідомляв "Апостроф", Європейська комісія представила план під назвою "HERA (Health Emergency Response Authority) Incubator", який передбачає підготовку Євросоюзу до нових мутацій коронавірусу.