RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Німеччині завдали потужного удару по пропаганді Путіна: в Кремлі влаштували істерику

На закриття банківських рахунків в Німеччині російських пропагандистських агентств "Russia Today Німеччина" і Ruptly в Росії пообіцяли відповісти жорсткими заходами щодо німецьких ЗМІ, які працюють в РФ.

Як повідомляє РІА "Новости", таку заяву зробила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

За її словами, німецький Commerzbank відправив повідомлення про те, що рахунки кремлівських пропагандистів, інформаційних агентств "Russia Today Німеччина" і Ruptly, з 31 травня обслуговуватися не будуть. Своє рішення кредитна організація обґрунтувала своїм правом "завершити співпрацю з клієнтом в односторонньому порядку без пояснення причин".

Коментуючи таке рішення банку, Захарова почала погрожувати проблемами, які можуть виникнути у німецьких журналістів, які працюють в Російській Федерації, якщо його не скасують.

"В іншому випадку змушені будемо вжити жорстких заходів щодо працюючих в Росії німецьких засобів масової інформації. Щиро скажу: правда, не хочеться. Так давайте не будемо створювати прецедент і привід", - грізно попередила вона.

В агентстві Russia Today повідомили, що з листопада 2020 року триває юридичний спір з німецьким Commerzbank, який "зробив свої умови надання послуг набагато менш вигідним з фінансової точки зору для RT". В агентстві намагаються знайти заміну Commerzbank, але поки безуспішно. Кілька фінансових установ, включаючи Helaba, Deutsche Bank, DZ Bank, BNP Paribas, ING, HSBC, UBS і HypoVereinsbank проігнорували запити або відмовилися відкривати рахунки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Державна прикордонна служба заборонила на 3 роки в'їзд на територію України оператору російського пропагандистського телеканалу Russia Today, який намагався потрапити на територію України.