RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

В Європі призупинили щеплення вакциною Janssen: названо серйозну причину

В Європі відтермінували старт застосування вакцини від коронавірусу Janssen виробництва американської компанії Johnson & Johnson. Причиною цього стала інформація про утворення тромбів у людей, яких щеплювали цією вакциною.

Колективний імунітет українців від коронавірусу буде здобутий лише одним шляхом - екс-очільник МОЗ

Про це йдеться у заяві компанії J&J, оприлюдненій на сайті компанії у вівторок, 13 квітня.

"Ми вирішили заздалегідь відкласти розгортання нашої вакцини в Європі", - йдеться в документі.

Компанія Johnson & Johnson разом з європейськими закладами охорони органами продовжить вивчення даних про тромбоз серед вакцинованих, а також співпрацю з експертами з цього питання. Американські розробники виступили за "відкриту передачу цієї інформації медичним працівникам та громадськості".

Додамо, що в цей же день Центр з контролю і профілактиці захворювань США (CDC) і Управління з питань якості продовольства і медикаментів США (FDA) рекомендували призупинити використання вакцини від коронавірусу Johnson & Johnson.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні 13 квітня розпочалася вакцинація проти COVID-19 препаратом китайського виробництва Cinovac.

Також в МОЗ раніше повідомили, що до кінця поточного тижня в Україну повинні доставити 117 тисяч доз вакцини від коронавірусу компанії Pfizer.