RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Світ

Новини

4 липня

3 липня

Всі новини

У ЄС схвалили вакцину від коронавірусу Janssen: що про неї відомо

Регулюючий орган Європейського Союзу в сфері лікарських засобів (ЕМА) схвалив застосування в ЄС вакцини від коронавірусу компанії Janssen, що належить американській корпорації Johnson & Johnson.

Про це повідомляється на офіційному сайті ЕМА.

"EMA рекомендувала надати тимчасове реєстраційне посвідчення вакцині Janssen проти COVID-19 для людей старше 18 років", - йдеться в заяві.

Відзначається, що експерти провели експертизи і дійшли висновку, що дані про вакцину є надійними і відповідають критеріям ефективності, безпеки та якості.

Це вже четверта вакцина, рекомендована до застосування в Євросоюзі. Перші три - BioNTech / Pfizer, AstraZeneca і Moderna вимагають дворазового введення, тоді як Janssen вводиться один раз.

Євросоюз вже замовив 400 млн доз цієї вакцини, яка ефективна в 67% випадків. Разом з тим, препарат показав 85% ефективності в профілактиці тяжкого перебігу захворювання та продемонстрував повний захист від госпіталізації і летального результату, пов'язаних з COVID-19, через 28 днів після вакцинації, пише сайт компанії "Янссен".

Побічні ефекти вакцини від Janssen під час клінічних досліджень зазвичай були легкими або помірними і зникали протягом декількох днів після вакцинації. Найбільш частими з них були біль в місці ін'єкції, головний біль, втома, біль в м'язах і нудота.

Відзначається, що вакцина ефективна в боротьбі з багатьма штамами вірусу COVID-19, включаючи SARS-CoV-2 з лінії B.1.3511, виявленого в Південній Африці.

Умови зберігання однокомпонентної вакцини відповідає умовам стандартних каналів поширення вакцин, що є вкрай важливим фактором в умовах пандемії.

Як повідомляв "Апостроф", 27 лютого вакцину Janssen схвалили в США. Вона стала третьою вакциною, яку рекомендували для застосування в Штатах.