RU  UA

Головний символ Франції знову відкрили для туристів: чи пустять туди українців

Ейфелева вежа знову відкривається для туристів після 8 місяців простою. До 20 липня там чекають усіх охочих, а вже з 21 числа вхід дозволять лише вакцинованим.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 17:00 на Апостроф TV.

Після пандемічної паузи для туристів відкривається Ейфелева вежа. Для відвідувачів її готували довше, ніж всі інші пам'ятки Франції. Так довго вона не відпочивала з часів другої світової. На національному святі в Парижі вже встиг виступити американський співак The Weeknd.

Останні три тижні у вежі перевіряли безпечність ліфтів, аби зберегти усі санітарні норми. Схему відвідин пам’ятки теж оновили. Аби без черги потрапити на головний монумент Парижа, необхідно заздалегідь купити квиток на сайті. Там треба вказати точну дату, час та особисті дані. Реєстрація обов’язкова і для дітей. У день візиту на вході до вежі у туристів попросять електронний квиток та посвідчення особи.

Купити квиток можна і в касах Ейфелевої вежі, але їхня кількість обмежена. Замість 25 тисяч відвідувачів у звичайний час тепер вежа приймає тільки 10 тисяч на день.