RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Чехії засудили до значного терміну ще одного найманця бойовиків ДНР: фото

У Чехії засудили ще одного бойовика так званої "ДНР". Проросійський найманець отримав значний строк.

Про це повідомив портал Novinky.

Так, Окружний суд міста Плзень засудив 27-річного Лукаша Новачека до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Таке покарання він отримав за участь в бойових діях проти української армії на боці проросійських сепаратистів у 2015 році.

В матеріалах справи зазначено, що Новачек прибув на Донбас в липні 2015 року. Там він вступив до лав бойовиків так званої "ДНР" і почав брати активну участь в російсько-українській війні.

Крім участі в бойових діях на території України на боці сепаратистів, які розцінюються, як ОПГ, Навачека звинуватили за статтею "Теракт".

Факт цих злочинів підтвердило декілька свідків, яким підозрюваний розповідав про свою участь в російсько-українській війні. На думку суду, ці люди не знали один одного, але при цьому дали однакові свідчення, що підтверджує їхню достовірність. Пізніше навіть сам Новачек зізнався, що хизувався своєю участю в бойових діях на Донбасі.

Деякий час назад Новачек звертався за допомогою до психіатра. У медичному висновку дійшли висновку, що причиною цього звернення були проблеми з психічним здоров'ям, що виникли після бойових дій на Донбасі.

Серед доказів провини бойовика є не тільки свідчення, але і різні фотографії і відео, які він сам зафільмував на свій телефон. На кадрах він позує зі зброєю в формі бойовиків. На одному з відеороликів, знятих у Донецького аеропорту, він говорить про свою присутність на ламаній російській мові. Він стверджує, що хотів боротися з українським "фашистами" і каже, що йому соромно бачити, що українці "роблять з мирним населенням".

При цьому в суді Новачек заявив, що не брав участі безпосередньо в бойових діях. За його словами, він "тільки працював на кухні".

"Я поїхав туди, щоб побачити дівчину на ім'я Наташа, з якою познайомився в соціальній мережі. Мене почали вмовляти вступити в армію Новоросії. Я не хотів там вмирати, тому ми домовилися, що я буду просто цивільним службовцям, допомагати на кухні і т. д.. Я здав свій паспорт після приїзду ", - розповів він.

Раніше ми також повідомляли про те, як якийсь час назад екс-ватажок бойовиків ДНР потрапив в руки путінського правосуддя: в чому його звинувачують.