RU  UA

Люди бояться виходити на вулицю: Рим заполонили дикі тварини

Італійську столицю заполонили кабани. Місцеві жителі бояться виносити сміття, а влада звинувачує тварин у падінні своїх рейтингів.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 12:00 на Апостроф TV.

Кабани спокійно прогулюються вулицями Риму та ходять дорогами, де їздить транспорт. Місцеві жителі жартують, мовляв, у Римі потрібно запровадити "доріжки для диких кабані" замість велодоріжок. Та деякі тварин побоюються.

"Я боюся, розумієте? Я бачила їх, коли викидала сміття, а вони пішли за мною. І мені довелось тікати", - скаржиться мешканка Риму Роза Карлетті.

"Дикі кабани завжди тут гуляють, але ми з ними обережні. Ми їх не боїмося, тому що знаємо, що вони не нападуть. Але про всяк випадок завжди тримаємося подалі", - наголосила Леонарда Зенобі.

"З цим важко жити, бо люди налякані. Навіть прогулянка до школи стає небезпечною", - додала Нунзія Камміно.

Проте для італійців кабани на вулиці - не новинка. Люди часто помічають, як ті нишпорять у купах сміття, зазвичай на околиці міста.

Але зараз місцеві скаржаться, що тварини стають ще нахабнішими. Через них неможливо навіть вигулювати собак.

Кабанячі прогулянки не на користь і римській владі, адже до місцевих виборів залишилося менше тижня, а жителі роздратовані.

Міська голова Риму Вірджинія Раджі вважає, що цю ситуацію використовують проти неї, аби знизити рейтинги. Але чи справді кабани мають вплив на політику, стане відомо вже незабаром.