RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Булочки сьогодні, завтра ковбаса: влада Чехії розповіла про стан президента Земана

Стан 77-річного президента Чехії Мілоша Земана, який потрапив в реанімацію Центрального військового госпіталю в Стржешовіцах після розмови з прем'єр-міністром Андрієм Бабішем, поки не дає йому можливості приступити до виконання обов'язків глави держави, проте він стежить за поточною політичною ситуацією в країні.

Про це з посиланням на представника Празького Граду Іржі Овчачека повідомляє видання Novinky.cz.

За його словами, заяви президента щодо формуванні уряду можна очікувати в середу, 13 жовтня.

Овчачек додав, що прем'єр Бабіш і держканцлер Вратіслав Мінарж у вівторок відвідали главу держави в Центральному військовому госпіталі.

"Хочу підкреслити, що президент спілкується, стежить за політичною ситуацією і знайомиться з останніми подіями", - додав він.

Щоб уникнути спекуляцій про стан Земана, спікер Празького Граду дав зрозуміти, що президент пішов на поправку, а його апетит поліпшився.

"У пана президента сьогодні на обід абрикосові булочки, на завтра (середу) він замовив винну ковбасу з картопляним пюре", - сказав Овчачек.

Нагадаємо, на недавніх парламентських виборах в Чехії сталася сенсація - правляча партія зазнала поразки, тому має бути сформовано новий коаліційний уряд. Однак погіршення стану Земана ускладнило цей процес