RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Дистанційка і комендантська година Латвія ввела жорсткий локдаун

В ході позачергового засідання в середу, 20 жовтня, уряд Латвії ввів в країні повний локдаун з віддаленим навчанням і комендантською годиною. Суворі карантинні обмеження будуть діяти до 15 листопада.

Про це повідомив портал Delfi.

У цей період в Латвії будуть працювати тільки магазини з товарами першої необхідності, а також тільки найнеобхідніші життєво важливі послуги.

Для запобігання можливого колапсу системи охорони здоров'я, під час локдауну вводяться вимоги, які покликані максимально обмежити контакти між людьми з різних сімей.

Всі навчальні заклади тимчасово припиняють очне навчання і переходять на віддалене. З 1 листопада його планують поступово відновлювати.

Також до 15 листопада будуть скасовані всі позакласні заходи та позаурочні заняття.

В дитячих садочках планується зберегти роботу тільки так званих чергових груп для дітей, батьки яких працюють очно на критично необхідних робочих місцях. У професійній та вищій освіті процес навчання повинен проходити дистанційно.

Крім цього будь-які приватні та розважальні заходи, що мають на увазі масове скупчення людей, з 21 жовтня будуть заборонені. Те ж саме стосується і різних пікетів, акцій протесту і масових демонстрацій.

Винятком можуть бути тільки такі випадки, як похорон або хрещення. Тоді зможуть зібратися, наприклад, члени кількох домогосподарств. Але тільки за умови дотримання соціальної дистанції і маскового режиму.

Будь-які заклади другорядної важливості будуть закриті. Заклади громадського харчування будуть працювати тільки на винос або в якості доставки їжі додому.

Раніше ми також повідомляли про те, що локдаун можуть оголосити на половині території України.