RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Смерть ФСБшника у Берліні: у справі спливли цікаві подробиці

Військовий оглядач Костянтин Машовець розповів нові подробиці про можливого співробітника ФСБ, що випав з вікна російського посольства в німецькому місті Берлін. Загиблим виявився Кирило Жало, відомства батька якого пов'язують із організацією отруєнь Олексія Навального, Дмитра Бикова та Володимира Кара-Мурзи.

Про це повідомив експерт у своїй колонці в "Обозревателе".

За його інформацією, Кирило Жало є сином начальника Управління захисту конституційного ладу Федеральної служби безпеки, заступника директора другої служби ФСБ генерал-лейтенанта Олексія Жало.

У той час як посольство РФ відмовилося давати коментарі, за інсайдерською інформацією, смерть Жало нібито пов'язане з "отриманням ним важливої та закритої інформації по лінії військової розвідки", зазначив експерт.

"Це виключно "внутрішня", я б сказав "міжвежева" проблема Кремля, а не наслідок активно-творчої діяльності пана Жало на німецькій землі. ГУ ГШ ЗС РФ, яке нині активно залучено Кремлем до вирішення (а я б сказав, "нейтралізації" ) так званої "проблеми Навального", раптово виявило, що вся ця історія - чистої води чекістський спектакль з "підсадною качкою", а "головний біль" Кремлю "навальною" рейкою доставляє хтось зі "своїх", а саме зі СЗР/ ФСБ і, судячи з усього, у Кремлі та у військовій розвідці, дуже засмутилися з цього приводу, аж до вельми "гострих" акцій" , - пояснив Машовець.

Як заявив військовий спеціаліст, 3 листопада з'явилося підтвердження інсайду.

"Федеральна служба безпеки Росії визнала, що деталізація телефонних переговорів з розслідування про отруєння політика Олексія Навального дійсно є ініціативою чинних співробітників ФСБ. Про це повідомили відразу і одночасно The Insider і Bellingcat, посилаючись на матеріали кримінальної справи", - цитує ЗМІ Машовець.

Нагадаємо, посольство Польщі в Україні анулює результати попереднього тендера для компаній щодо візового обслуговування українців, тому що ФСБ могла отримати дані українців.