RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Будуть серйозні наслідки: Франція пригрозила Росії у разі вторгнення в Україну

Міністр закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан заявив, що Париж стурбований нарощуванням російських військ уздовж кордону з Україною.

Про це з посиланням на інтерв'ю французького дипломата радіо RTL повідомляє Bloomberg.

Ле Дріан застеріг Кремль від вторгнень і заявив: "Будь-яке порушення кордону, будь-яке вторгнення призведе до надзвичайно серйозних наслідків".

Агентство нагадало, що останніми тижнями США попередили своїх європейських союзників, що Росія може планувати повторення вторгнення в Україну, як це вже сталося 2014 року, повідомивши про нове нарощування танків і військ уздовж кордону. Проте Кремль заперечує будь-які агресивні наміри.

За словами дипломата, важливо знайти "спосіб працювати разом", навіть попри те, що авторитарні тенденції президента РФ Володимира Путіна в останні місяці стали більш помітними. Натомість Росія має використати свій вплив, щоб допомогти вирішити кризу, що поглиблюється в Білорусі, сказав він.

"Зараз для Росії час чинити тиск", - сказав Ле Дріан, додавши, що нелегітимний глава Білорусі Олександр Лукашенко ризикує створити гуманітарну катастрофу.

"Це справжня криза з фальшивими мігрантами", - сказав він.

Нагадаємо, секретар РНБО України та оборони Олексій Данілов обговорив із делегацією Сенату США стягування російських військ на кордон України. Він вважає, що Росія це робить для "підняття ставок за столом переговорів".