RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Хотіли влаштувати підпал: у центрі для мігрантів у Польщі стався масовий бунт

У Польщі близько сотні нелегальних мігрантів влаштували бунт. Інцидент трапився в центрі для мігрантів, що охороняється, у Венджині, що в Любуському воєводстві.

Про це повідомила польська радіостанція RMF 24, - передає РБК.

За попередніми даними, мігранти вийшли з будівель та знесли частину обладнання.

Усі учасники бунту були чоловіками – громадянами Іраку. Вони повибивали вікна, скандуючи при цьому, що і кінцевою метою є міграція до Німеччини. Поліція повідомила, що мігранти винесли сміттєві баки та шафи на площу перед будівлею центру. Правоохоронці сприйняли це за демонстрацію фізичної сили.

Приблизно 100 агресивно налаштованих мігрантів здійснили спробу руйнування паркану, яким огороджено центр. Вони зазнали невдачі.

"Це тренувальний майданчик, тому тут є подвійні паркани, а подекуди потрійні. Ситуація перебуває під контролем ", - запевнила прес-секретар прикордонної служби лейтенант Ганна Михальська, додавши, що іноземці не мають із собою "небезпечних інструментів", але є "різні види меблів".

Газета Lubuska повідомила, що, за попередніми даними, причиною бунту стала підготовка керівництва центру відправити назад в Ірак групу з кількох десятків людей, які "не відповідали умовам для отримання права на проживання".

На місце події викликали підкріплення. За словами Джоанни Конечняк, речника Надодшанського прикордонного загону, з мігрантами ведуться переговори, щоб заспокоїти роздратованих іноземців, але зробити це непросто.

Раніше ми також повідомляли про те, що Ла-Манш може стати цвинтарем, оскільки в ньому постійно гинуть нелегальні мігранти.