RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Благополуччя кішок та собак враховуватимуть при розлученні господарів: в Іспанії вихованців прирівняли до членів сім'ї

В Іспанії домашніх тварин прирівняли до членів сім'ї. Тепер при розлученні суд враховуватиме добробут кішок та собак. Водночас зміни до закону посилять аргументи на користь пар, які отримують спільну опіку над своїми тваринами.

Про це повідомляє видання CNN.

Варто зазначити, що деякий час тому аналогічні поправки до законодавства були прийняті у Франції та Португалії. Тепер там закон зобов'язує розглядати домашніх тварин як істот, наділених інтелектом, а не як власність, що належить тій чи іншій людині.

Юрист Лола Гарсія стверджує, що тварини мають розглядатись як повноправні члени сім'ї. Таким чином, коли пара вирішує розлучитися, доля їхнього спільного улюбленця повинна вирішуватися так само, як і доля інших членів сім'ї. Наприклад – дітей. Гарсія вважає, що ця реформа є важливим кроком на шляху до правових змін, які регулюватимуть відносини людей з тваринами.

Володіння домашніми тваринами в Іспанії є високою серед європейських країн, і лівий коаліційний уряд планує подальше законодавство для посилення прав тварин, включаючи заборону на використання диких тварин у цирках та продаж домашніх тварин у магазинах.

Таким чином, якщо раніше в ході суду перевага була у того, хто зареєстрував тварину (оскільки вважалося, що нею володіють як об'єктом), то зараз суддя повинен буде вирішувати, у кого тварина після розлучення почуватиметься краще.

Раніше ми також повідомляли про те, що якийсь час тому в Україні запрацював закон про захист тварин.