RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Загроза вторгнення Росії в Україну: НАТО слідом за США направить військових до східної Європи

Північноатлантичний альянс слідом за США збільшить військову присутність у Східній Європі на тлі загрози вторгнення Росії в Україну.

Про це заявив генсек Йєнс Столтенберг, повідомляється на сайті НАТО.

Деякі союзники НАТО вже оголосили про розгортання додаткових військових сил через ескалацію конфлікту.

"НАТО продовжить вживати всіх необхідних заходів для захисту всіх союзників, у тому числі шляхом посилення східної частини Альянсу. Ми завжди реагуватимемо на будь-яке погіршення ситуації з безпекою, у тому числі шляхом зміцнення нашої колективної оборони", - зазначив він.

Зокрема, йдеться про низку країн, які або вже збільшили військові потужності на сході, або розглядають такий варіант.

"Данія відправляє фрегат до Балтійського моря і збирається відправити чотири винищувачі F-16 до Литви на підтримку довготривалої місії НАТО з охорони повітряної поліції в регіоні.

Іспанія відправляє кораблі для приєднання до військово-морських сил НАТО і розглядає можливість відправки винищувачів до Болгарії.

Франція висловила готовність відправити війська до Румунії під командуванням НАТО.

Нідерланди відправляють два винищувачі F-35 до Болгарії з квітня для підтримки діяльності НАТО з повітряної поліції в регіоні, а також переводять кораблі і наземні підрозділи в режим очікування для Сил реагування НАТО.

Сполучені Штати також дали зрозуміти, що розглядають можливість збільшення своєї військової присутності у східній частині Альянсу", - йдеться у повідомленні на сайті Північноатлантичного альянсу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Велика Британія розпочала евакуацію співробітників посольства через загрозу вторгнення Росії в Україну.