RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Платять до 1800 євро: які вакансії в Польщі для біженців без знання мови

У зв'язку з війною в Україні багато громадян евакуювалися в Польщу і активно там працевлаштовуються, щоб орендувати житло і купувати все необхідне.

Про те, ким можуть працювати українці без знань мови у цій країні та скільки заробляти, розповідає "Апостроф", посилаючись на РБК-Україна.

Так, вакансій у Польщі достатньо – в основному це фізична праця, але можна спробувати влаштуватися на роботу в офісі.

Як і раніше, затребуваними залишаються кадри для роботи на фермі . Наприклад, у передмісті Вроцлава запрошують сімейну пару сезонних працівників для саду. Потрібно полоти і формувати клумби, косити траву. За це платять 16 злотих на годину (10 годин на день, 5-6 днів на тиждень). Мінімально за місяць можна заробити 3200 злотих (22400 гривень). За житло вираховують 200 злотих на місяць. Транспорт та одяг надають.

Вдвічі більше можна заробити на фермі дояркою – за роботу із доїльним апаратом на фермі платять від 4500 до 5000 злотих (до 35 тисяч гривень). Житло обіцяють безкоштовне.

Також, у Польщі можна спробувати працевлаштуватись на роботу за спеціальністю – іноді трапляються вакансії для дизайнерів та ілюстраторів, фотографів.

Але частіше можна знайти роботу все ж таки руками, хоч для цього потрібні навички та досвід. Наприклад, у Варшаві швачці пропонують за роботу 17 злотих за годину за зшивання матеріалу повітряних фільтрів для кліматичних установок (10-12 годин, за житло 300 злотих). На місяць за 5-денний тиждень зарплата становитиме близько 4000 злотих (28 тисяч гривень).

Напередодні туристичного сезону масажист у готелі може заробити близько 5000 злотих, у реабітитаційних центрах – з медичною освітою – за повний робочий день платять 6000 злотих (42 тисячі гривень).

Чимало вакансій у ресторанах, особливо в курортних локаціях – там шукають кухарів та помічників кухаря. Оплата – до 12 тисяч злотих на місяць (84 тисячі гривень, або 1770 євро). Щоб претендувати на високу зарплату, потрібно знати польську кухню та вміти готувати страви ще якихось інших країн.

Крім того, українці мають можливість працевлаштуватися на заводах. Так, неподалік Гданська біля Балтійського моря є вакансія з чищення, нарізування та упаковки риби. Робочий день – з 5:30 до 16:30 шість днів на тиждень. Умови роботи – за температури 12-16 градусів. На роботі надають обіди, житло безкоштовно поряд із роботою. Проте є нюанс, - приймають лише робітниць без дітей. Заробити можна загалом 4000 злотих (28 тисяч гривень).

Також на склади та супермаркети на викладку товарів з палетів на полиці є багато вакансій. Середня зарплата – 16 злотих на годину. Перевага такої роботи – безоплатне житло. Мінуси – потрібно піднімати тяжкості, наприклад, блоки упаковок із соками або мінеральною водою, консервами.

Раніше ми писали, що Польща спростила правила в'їзду для українців.