RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Польщі розширили допомогу українським біженцям: хто може отримати 710 злотих

У Польщі створили ініціативу для найбільш вразливих категорій українських біженців. До 15 грудня вони зможуть отримати фінансову допомогу у розмірі 710 злотих (понад 5 тисяч гривень).

Про це повідомляє uainkrakow.pl, а також про це йдеться на офіційному сайті програми.

Читайте також: Робота для українців у Польщі: де шукати і що потрібно

Відповідні кошти можна витратити на ліки, харчування, освіту та інші необхідні потреби. Отримати допомогу можна в стаціонарних офісах у Новій Дембі, Жешуві, Кракові та Катовіце. Також пункти реєстрації діють у Сяноку та Сандомирі, а мобільний офіс їздитиме до деяких менших міст Підкарпатського, Малопольського, Свентокшиського і Шльонського воєводств Польщі.

Українські біженці для отримання фінансової допомоги можуть зареєструватися в одному з офісів за попереднім записом. Гроші у рамках цієї ініціативи надаватимуть у першу чергу пенсіонерам, яким за 50 років, особам з обмеженими можливостями, з інвалідністю або особливими потребами та їх опікунам, а також матерям до п'ятьох дітей.

Для виплат потрібно підготувати документи свої та членів сім’ї:

  • документ, що посвідчує особу (закордонний паспорт, або український внутрішній паспорт старого зразка (книжка), або внутрішній паспорт у вигляді ID картки, або свідоцтво про народження);
  • номер PESEL;
  • номер банківського рахунку;
  • документи про інвалідність, за наявності.

Раніше ми писали, що Польща запроваджує нові правила для біженців з України. "Апостроф" розповів, що зміниться з січня 2023 року для українських біженців.