RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Росії вже не "викрутитися": у МЗС Польщі зробили важливу заяву щодо ракетного обстрілу

У другій половині дня 15 листопада, під час масованого ракетного удару Росії по Україні, кілька ракет впали на території Польщі. Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що, щонайменше одна з них - російського виробництва.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"15 листопада 2022 року відбувся черговий багатогодинний масований обстріл збройними силами Російської Федерації всієї території України та її критичної інфраструктури. О 15:40 в районі села Пшеводув Грубешевського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва, внаслідок чого загинули двоє громадян Республіки Польща", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чи чекати на введення військ НАТО в Україну у разі активації 5-ї статті Альянсу: експерт дав чітку відповідь

У зв'язку з подією міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау викликав посла Росії до МЗС з вимогою негайно надати докладні пояснення. Це – перше твердження Польщі, що на її території впала саме російська ракета.

Як повідомляв "Апостроф", НАТО збирається на екстрене засідання після обстрілу Польщі, може бути застосована 4-та стаття Альянсу.