RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Чи буде війна з Росією? У Польщі зробили несподівану заяву

Посол Польщі у Франції Ян Емерик Росцишевський заявив, що Польща, де зараз українські військові вчаться керувати танками Leopard, вступить у конфлікт із Росією, якщо Україна не зможе стримати ворога. Також міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про створення впродовж місяця нової військової частини в Польщі на кордоні з РФ.

Про це посол Польщі у Франції повідомив в етері французького телеканалу LCI, передає телеканал FREEДОМ.

Читайте також: До 300 тисяч солдатів: НАТО хоче посилити війська на кордоні з Росією

"Або Україна сьогодні буде відстоювати свою незалежність, або ми будемо вимушені вступити у цей конфлікт, тому що наші головні цінності, які були основою нашої цивілізації, нашої культури – будуть у небезпеці. Тому у нас не залишиться іншого вибору, окрім як вступити у конфлікт", - наголосив Ян Емерик Росцишевський.

Крім того, польський міністр нацоборони Маріуш Блащак анонсував створення впродовж місяця нової військової частини в Польщі в Олецко на кордоні з РФ, передає Wprost. Це буде елітна ескадрилья. Таким чином, НАТО впритул наблизилась до російського кордону.

"Цього року в Олецко буде створена військова частина. Це означає безпеку для мешканців самого міста, але також і для цілої провінції. І це також важливий економічний імпульс для міста, для провінції. Військова частина – це завжди користь для місцевої громади, а особливо у теперішній час і в такому місці", - пояснив Блащак.

Як зазначив міністр нацоборони, в Олецко буде військове містечко, там вже будують до квітня цього року будинки для бійців.

"Почнемо з тимчасової інфраструктури, але почнемо швидко, тому що хочемо швидко досягти ефекту. І це буде не якась там звичайна військова частина, а ескадрилья, яка входитиме до складу Першої Вармінської артилерійської бригади. Штаб цієї бригади знаходиться у Венгожево", - додав він.

Нагадаємо, НАТО бачить новий наступ російських військ в Україні, особливо в районі Бахмута. Росіяни кидають дуже багато сил та засобів проти українських ліній оборони.

  • Вас також може зацікавити:

Ще одна країна ЄС та НАТО готує найбільшу армію в Європі

Російський літак наблизився до кордонів НАТО: його перехопили винищувачі

Росія готується до нової війни: у НАТО відреагували на заяви Путіна