RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Не запросили на ювілей: друг Путіна Шредер отримав удар у спину від своєї партії

Поки Німеччина нарощує виробничу потужність військово-промислового комплексу для вирішення проблеми забезпечення боєприпасами не лише України, а й НАТО, її соціал-демократична партія, що відзначала своє 160-річчя, не запросила на святкування друга Володимира Путіна, колишнього канцлера та лідера СДПН Герхарда Шредера.

Про це інформує видання Zeit.

Читайте: Код Шредера: які сигнали Путін передає Заходу

За словами генерального секретаря СДПН Кевіна Кюнерта, зі Шредером у партії немає нічого спільного, поки той "перебуває в такій близькості з палієм війни і агресором".

Кюнерт додав, що з розрив з Герхардом Шредером не є "історичним розривом", а виключно нинішній, який пов'язаний із позицією політика в контексті війни Путіна проти України.

Варто зазначити, що 9 травня Шредер був присутній на святкуванні "дня перемоги" у російському посольстві, коли цей захід проігнорували переважна більшість німецьких політиків.

Нагадаємо, що під час свого перебування у Німеччині президент України Володимир Зеленський разом з канцлером Олафом Шольцем відвідав військову базу в Аахені, де українські захисники проходять навчання.

Вас може зацікавити:

Вступ України до НАТО: у Німеччині підписали важливу декларацію

Шольц оголосив новий пакет допомоги Києву: канцлер перейшов на українську

Вже офіційно: Німеччина надасть Україні озброєння на 2,7 млрд євро