RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Сенаті Франції закликають заявити на саміті у Вільнюсі, що Україна стане членом НАТО

На саміті НАТО у Вільнюсі не можна говорити про терміни приєднання України до альянсу, але його хорошим результатом стала б чітка позиція, що Україна точно стане членом НАТО.

Про це в коментарі Guildhall заявив член Сенату Франції від Соціалістичної партії, представник комітету Сенату з оборони Франсуа Боно.

"Я переконаний, що і президент Макрон і французький уряд дуже чітко на сьогодні розуміють, що від Путіна, і від Росії чекати нема чого. І, так, вони схиляються хоча поки що і не до позиції Польщі та країн Балтії, які виступають за вступ України за прискореною процедурою, але рухаються у бік від нейтральної позиції (щодо приєднання України до НАТО). Вони розуміють, що Україна воює за західні цінності, воює за Європу", - заявив сенатор.

Сенатор зазначив, що при цьому деякі дипломати у Франції все ще вважають, що Франції необхідно зайняти нейтральну позицію, щоб не штовхнути Росію до обіймів Китаю.

"Сподіваюся, що на саміті НАТО у Вільнюсі буде заявлено, що Україна стане членом НАТО. Так, сьогодні ми не можемо говорити про терміни, але я підтримую таку позицію. Адже коли ми бачимо агресивну політику Росії, зараз не в Європі, але по всьому світу, ми розуміємо, що ми маємо захистити себе зараз і зробити це разом з Україною. Допомогти вільному світу, не бути поваленому диктатурами, якою стала Росія".

"Я вважаю, що Франція прийде до цієї позиції, але ми бачимо, про що говорять США та інші гравці, дискусія триває", - підсумував сенатор Франсуа Боно.

Саміт Північноатлантичного альянсу (НАТО) у столиці Литовської Республіки Вільнюсі відбудеться 11-12 липня.