RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Корейські ракети у росіян: у Євросоюзі готують пакет санкцій для КНДР

У Європейському союзі обговорюють варіанти запровадження санкцій проти КНДР за передачу ракет Росії для використання їх проти України.

Про це з посиланням на Bloomberg пише Guildhall.

Чиновники ЄС пропонують внести до списку санкцій міністра оборони та ракетне бюро КНДР, які несуть відповідальність за ракетну програму країни.

Читайте також: Окупанти били ракетами з КНДР Києвом: кадри уламків

Також єврочиновникам відомо, що КНДР поставила РФ велику кількість снарядів для артилерії, що допомогло росіянам збільшити виробництво боєприпасів у Росії. Внаслідок цього Росія отримала перевагу над Україною у питанні артилерії, стверджують у ЄС.

Запропоновані санкції будуть поширені на осіб, які беруть участь у виробництві та постачанні зброї та обладнання для її створення. У цьому пакеті можуть бути обмеження проти низки російських чиновників, які відповідальні за передачу озброєнь.

Крім цього в Євросоюзі планують обговорити можливість експортних обмежень проти китайських та індійських компаній через їх постачання до РФ заборонених технологій та електроніки.

Як повідомлялося раніше, 13-й пакет санкцій проти РФ планується погодити до другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

- Вас також може зацікавити

Другий раз на тиждень: КНДР провела запуски крилатих ракет

У Європарламенті проводять масштабне розслідування через російські шпигуни - деталі

Ворог має політичне завдання: які плани РФ на весну-2024 і що має зробити Україна