RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Польські страйкарі заблокували автостраду на кордоні з Німеччиною: фото

25 лютого польські фермери влаштували акцію протесту та перекрили головну автомагістраль А2 у Свецько поблизу Слубіце.

Про це інформує видання Polsatnews.

Читайте також: "Від українського зерна дохнуть птахи": у Польщі запустили проросійський фейк, відео

Зазначається, що цей маршрут важливий для міжнародних перевезень, адже за західним кордоном Польщі переходить у німецьку магістраль A12. За повідомленнями Polsatnews, блокада зупинила рух великої кількості вантажівок. Адже лише за день кордон Німеччини та Польщі перетинають близько 17 тисяч вантажних авто.

"У неділю протестуючі фермери заблокували автомагістраль А2 у Свецко (Любуське воєводство), поблизу кордону з німецьким містом Франкфурт (Одер)", – йдеться у повідомленні.

Інформація про блокади польських фермерів з’явилася і на німецькому радіо Rundfunk Berlin-Brandenburg: "Вантажівки, які бажають перетнути кордон, повинні використовувати пункти пропуску Помеллен (автомагістраль А11) і Форст (автомагістраль А15)".

Зазначається, що вантажівкам заборонено користуватися міським мостом між Франкфуртом і Слубіце. Там німецькі фермери та перевізники оголосили про акцію протесту ще в неділю, яка мала тривати з 22:00 неділі до 12 ранку понеділка.

Видання Spiegel також повідомляло про блокування кордону. Вказано, що блокування доріг польськими та німецькими фермерами призвело до перебоїв на А2 біля Франкфурта-на-Одері. Тому вантажні автомобілі мають використовувати інші прикордонні переходи.

Поліція закликала по можливості уникати автостради А12. "Численні вантажівки, легкові автомобілі та автобуси були змушені рухатися в неділю, оскільки трактори були припарковані кілометрами на польському боці. У Польщі фермери сформували колону з тракторами на автобані 2 – продовженні автомагістралі A12 з польської сторони – на прикордонному переході", – вказано у повідомленні.

Також згадується, що в неділю ввечері також була блокада з боку Німеччини на міському мосту у Франкфурті (Одер). Проте великих заторів у Бранденбурзі в неділю не було. Зазначається, що "в Німеччині фермери протестують насамперед проти планованого скорочення субсидій на сільськогосподарське дизельне паливо".

Нагадуємо, раніше поляки розсипали 160 тонн зерна з України.

  • Вас також може зацікавити:

Польські жінки оприлюднили звернення до фермерів

Путін аплодує: в Польщі вийшли на протести з закликами "Ні НАТО", відео

Розсипали цвяхи і шурупи: поляки не дають фурам з України проїзд, відео