RU  UA

Для французів це вже рутина: що можуть робити в Україні іноземні війська

На нещодавньому саміті президент Франції Емманюель Макрон зробив заяву, що не відкидає можливості відправки західних військ до України. Після чого стало відомо, що Франція допускає можливість відправлення своїх військових в Україну для виконання спеціальних завдань.

Про те, що можуть робити іноземні війська в Україні, пояснив в етері Апостроф TV полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Роман Світан.

Читайте також: У Франції є саме такий підрозділ: що означає заява Макрона про направлення військ в Україну

Він згадує, як Макрон допустив варіант відправки в Україну військових країн НАТО. Експерт зауважує, що європейські військові можуть не бути задіяні безпосередньо на лінії фронту, називаючи інші завдання:

"Не факт, що європейські військові будуть безпосередньо задіяні в зіткненнях на лінії фронту, але вони можуть супроводжувати доставку в Україну військових вантажів, техніки та авіації".

Світан пояснює, що на лише Велика Британія і Франція на європейському континенті повністю самодостатні у військовому плані. Адже ці дві країни виробляють весь спектр озброєнь "аж до ядерної зброї".

"Французький Іноземний легіон на території Африки веде протистояння з російськими ПВК", – згадує Світан, коментуючи, що для французів це вже рутинна робота "з ліквідації російських бойовиків".

Тому військовий експерт вважає, що “у цьому сенсі для Макрона немає особливо великої різниці, куди саме направляти війська для протидії російській загрозі, якщо того вимагають національні інтереси його країни”.

"Він, як верховний головнокомандувач, може ухвалити рішення, спрямувавши контингент (частини того ж таки Іноземного легіону, наприклад) в Україну для вирішення певних завдань", – зауважує він.

Окрім раніше згаданих завдань Світан наголошує, що французькі військові можуть супроводжувати передачу Україні ракет Scalp, плануючих авіабомб, "які вони нам мають намір поставити", або навіть літаків Mirage, "поставка яких зараз обговорюється".

"Тому, враховуючи динаміку, за цими заявами Макрона точно буде продовження", – зауважує експерт.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що стоїть за заявою Макрона про участь НАТО у війні.

  • Вас також може зацікавити:

НАТО може направити війська для допомоги Україні: Макрон зробив гучну заяву

Франція може відправити в Україну війська: які завдання вони будуть виконувати

Ніколи не говори "ніколи": що лідери країн НАТО кажуть про відправку військ на війну