RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Поляки повністю заблокували рух вантажівок на чотирьох напрямках: де ще можна проїхати

Польські протестувальники продовжують блокувати польсько-український кордон - станом на 12 березня вони перекрили рух вантажівок до Польщі на чотирьох напрямках.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, інформує "Укрінформ".

За його словами, йдеться про пункти пропуску "Шегині", "Ягодин", "Угринів" та "Устилуг".

"Станом на сьогодні блокування здійснюється на 5 пунктах пропуску. Нині польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі у напрямку пунктів пропуску "Шегині", "Ягодин", "Угринів" та "Устилуг"", - сказав він.

Варто зазначити, що по напряму ПП "Ягодин" і "Шегині" польські фермери пропускають вкрай малу кількість автівок із Польщі в Україну. Так, за минулу добу кордон перетнули 50 та 30 автівок відповідно.

При цьому, майже безперешкодно вантажівкам можна проїхати на пунктах пропуску "Грушів – Будомєж" та "Краковець - Корчова".

Читайте також: Поляки продовжили блокаду кордону України: названо нову дату

Демченко наголосив, що станом на ранок 12 березня на вищезазначених п'яти напрямках у чергах на території Польщі знаходилося близько 1500 вантажівок. Найбільше їх було на ПП "Ягодин".

Спікер нагадав, що у ніч проти 9 березня польські фермери зупинили блокування в напрямку пункту пропуску "Корчова-Краківець". Однак це ймовірно лише тимчасова ситуація, оскільки, згідно з наявною інформацією від польської сторони, з 13 березня польські фермери планують відновити протест. Черга на цьому напрямку станом на ранок складає близько 500 вантажівок. Легкові автомобілі й автобуси можуть вільно перетинати кордон, для цих категорій транспорту обмежень на рух з іншого боку кордону немає.

Раніше ми писали, що прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск виступив із заявою, в якій назвав перекриття кордону з Україною та відмову від "зеленого курсу" неприйнятними.

  • Вас може зацікавити:

Б’ють поліцію і палять шини: у Варшаві фермери вийшли на протест, відео

Пропускають по 12 авто двічі на день: яка ситуація з чергами на польському кордоні

Польща веде таємні переговори з ЄС про поступки для фермерів: що це означає