RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Польща веде таємні переговори з ЄС про поступки для фермерів: що це означає

Поки польські фермери продовжують блокувати кордон України, Польща веде неофіційні переговори з Урсулою фон дер Ляєн щодо виключення Польщі з деяких положень "Green Deal".

Видання Onet зазначає, що про це заступник міністра закордонних справ Анджей Шейна повідомив в ефірі "7. Dzień Tygodnia w Radiu ZET".

Читайте також: Посилення перевірок і обмеження на виїзд: Польща хоче змінити правила для українців

Він підтвердив це в ефірі, сказавши наступне: "Так, це саме те, що відбувається".

Заступник голови МЗС зауважив, що звільнення від правил застосовуватиметься до "всього, що можливо, як із "Зеленої угоди", так і надходження продуктів, які призведуть до постійних збоїв на ринку однієї або більшості країн".

Він також додав, що якщо вдасться домовитись про вимоги Польщі в ЄС, то це стане спільною позицією Європейського союзу, наголошуючи на наступних діях в разі, "якщо це затягнеться":

"Я також хочу сказати, і тут я цитую прем’єр-міністра Туска, якщо це затягнеться, ми запровадимо зміни, ми запровадимо блокування кордонів, бар’єри та митні збори в односторонньому порядку".

Шейна також наголосив на тому, що під час польсько-українських консультацій, які відбудуться 28 березня, "питання проблеми на кордоні більше не буде".

При цьому представник канцелярії польського лідера Войцех Коларський зауважив, що "президент не бере участі в переговорах між урядом і фермерами. Інструменти має уряд, а не президент".

Нагадаємо, раніше на кордоні поляки заблокували техніку для ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Хочуть заспокоїти фермерів? ЄС ухвалив рішення щодо експорту зерна з України

Протести в Польщі найбільше вдарять по одній категорії українців: до чого готуватися

Дії польських протесту­вальників вписуються в агресію Кремля - журналіст Gazeta Wyborcza