RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Підіймали чотири F-16: в Польщі пояснили, чому не стали збивати російську ракету

Польські винищувачі могли б збити російську ракету, яка перетнула кордон у повітрі, у випадку, якби вона залетіла глибше в країну і загрожувала безпеці.

Про це заявив радник міністра оборони Мечислав Бєнєк.

Читайте також: Росіяни завдали третього масованого ракетного удару поспіль, атаковано Київ і Львівщину: що відомо про наслідки

"Ракети, які мають на борту пілоти, могли б збити цей обʼєкт, якби він залетів глибше і загрожував нашій безпеці, але після 39 секунд він покинув нашу територію", – сказав він.

Російська ракета, яка летіла на висоті 400 метрів зі швидкістю 800 кілометрів на годину, залетіла на 2 кілометри вглиб території Польщі.

За словами міністра оборони Польщі, американські і британські союзники після сьогоднішнього інциденту вирішили залишити на території Польщі до кінця року, а не не до кінця березня, системи протиповітряної і протиракетної оборони "Sky Sаbre".

Польський міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш наголосив, що не можна розраховувати на дотримання міжнародного права Росією, саме тому важливо надалі підтримувати Україну.

Раніше ми писали, що 23 березня окупанти атакували Харків і Миколаїв. Зафіксовано "приліт" у промзону.

  • Вас може зацікавити:

Смертельний нічний удар по Хмельницькому: фото, відео і дані про жертв

Удар по ДніпроГЄС, чим загрожує зупинка електростанції Україні

Серед загиблих – дівчинка з батьком: у Запоріжжі зросла кількість жертв