RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Росіяни завдали третього масованого ракетного удару поспіль, атаковано Київ і Львівщину: що відомо про наслідки

Росія 24 березня здійснила третій масований ракетний удар по Україні за чотири доби. Львівщину атакували 20 ракет і сім "шахедів". Внаслідок ракетного обстрілу зафіксовано падіння уламків у Києві та у Кривому Розі, де зникло опалення. Також одна ракета пролітала уздовж кордону з Польщею.

"Апостроф" зібрав все, що відомо наразі про наслідки ворожої атаки.

Читайте також: Росія повертається до старої тактики: генерал оцінив масований ракетний удар по Україні

Київ

Як повідомляє Київська міська військова адміністрація, під час другого масованого ракетного удару по Києву за чотири дні, ППО збили орієнтовно десяток російських крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, які заходили на місто групами з північного напрямку.

У Деснянському районі столиці уламки впали на територію лісового масиву, а в Шевченківському - на територію парку та житлової забудови. Також пошкоджено фасад багатоповерхівки, але без загорання. Інформація щодо поранених поки що відсутня.

Як зазначив начальник КМВА Сергій Попко, пуски ракет на Київ відбулися з Енгельса Саратовської області РФ зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Повітряна тривога у місті тривала понад дві години. У цей час частина киян перечікували в метро.

Фото: t.me/kievreal1

Фото: t.me/kievreal1

Фото: t.me/kievreal1

Львівщина

Крім того, окупанти запустили після 03:00 ночі сім "шахедів" та близько 05:00 ранку орієнтовно 20 ракет по Львівській області з ціллю уразити об'єкти критичної інфраструктури, передає мер міста Андрій Садовий у Telegram. За його словами, відомо про обстріли на Львівщині, а в самому Львові прильотів не було.

Львівська обласна військова адміністрація інформувала о 05:23, що на Львівщину з Волині заходить група ракет, а 05:48 група ракет летіла в напрямку Стрийського району, де пролунало більше десяти вибухів.

"Уночі ворожі "шахеди" та ракети атакували об'єкт критичної інфраструктури у Львівській області. Виникла пожежа. На місці працюють вогнеборці", - написав глава Львівської ОВА (ОДА) Максим Козицький у Telegram.

Кривий Ріг

Як повідомляє глава Дніпропетровської ОДА (ОВА) Сергій Лисак у Telegram, у Кривому Розі уламки "шахедів" пошкодили тепломережі та лінію електропередач, через що відключили декілька котелень. Водночас обійшлося без загиблих та поранених.

Без опалення залишились шість лікарень, понад 150 навчальних закладів та 3 тисячі будинків, де загалом мешкають 76 тисяч людей. В одному з медзакладів були перебої з електропостачанням, але вже відновили. Працюють аварійно-відновлювальні бригади.

"Цілив агресор по критичній інфраструктурі і на Нікопольщині. Уламки збитого безпілотника пошкодили енергообʼєкт. Без світла залишились понад 3 тис абонентів у Нікополі та більш ніж 6,4 тис у районі. Електропостачання вже відновили. Двічі ворог обстріляв Нікопольщину з важкої артилерії. Страждали Марганець і Покровська сільська громада", - написав він.

Польща

У свою чергу, щонайменше одна з крилатих ракет окупантів пролітала уздовж кордону з Польщею. Через це поляки підняли винищувальну авіацію, зазначили в оперативному командуванні ЗС Польщі в Х (колишній Тwitter).

"Активізовано всі необхідні процедури для забезпечення безпеки польського повітряного простору, а Міністерство оборони Польщі постійно відслідковує ситуацію", - йдеться у повідомленні.

Польське оперативне командування додало, що польські та союзницькі літаки активізували, через що мешканці південно-східного регіону країни можуть чути підвищений рівень шуму.

Нагадаємо, 23 березня окупанти атакували Харків і Миколаїв. Є "приліт" у промзону.

  • Вас може зацікавити:

Смертельний нічний удар по Хмельницькому: фото, відео і дані про жертв

Удар по ДніпроГЄС, чим загрожує зупинка електростанції Україні

Серед загиблих – дівчинка з батьком: у Запоріжжі зросла кількість жертв